Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Regio-avond Open Doors Regio-avond Open Doors


(Belangrijk) nieuws van de werkgroep Women Walk for Women Zaamslag.


Omdat we in Zaamslag nog steeds wandelen met het grootst aantal deelnemers van heel Nederland zijn we ook dit jaar weer uitgekozen om gastvrijheid te bieden aan een spreekster uit het buitenland. Dit keer is het Binal uit India.

Op maandag 6 maart is zij onze gastspreekster op de vijfde regio-avond van Stichting Open Doors die we in onze kerk mogen houden.
Hoe behouden christenvrouwen in India hun geloof, wanneer ze zo onder druk worden gezet door radicale hindoes? En wat als bidden niet meer helpt? Binal komt naar Zaamslag toe om te vertellen over haar ervaring met vervolging. Meer hierover leest u hier.

In onze gemeentegids staat te lezen dat we onze jaarlijkse sponsorwandeling voor Stichting Open Doors gaan houden op zaterdag 20 mei. Stichting Open Doors kwam onlangs met het verzoek, af te zien van deze datum, en mee te doen met de Landelijke Walk op zaterdag 9 september. Focusland is dit jaar: India. Als werkgroep hebben we hiermee ingestemd.

Dit betekent dat we op zaterdag 9 september onze jaarlijkse sponsorwandeling gaan houden, zoals we gewend zijn vanuit Zaamslag. Het verschil is, dat we zullen weten dat op deze dag in heel Nederland, in zo veel mogelijk provincies honderden vrouwen het zelfde zullen doen, samen verbonden met de vervolgde christenvrouwen voor wie we gaan lopen. Zie ook www.opendoors.nl

Streept u de datum van 20 mei nog niet te snel door in uw agenda, want onze jaarlijkse Open Doors Markt gaat wel gewoon door en hoe! Dit jaar zal deze markt in het teken staan van Heel Zaamslag Bakt. Hier over hoort u later meer.

 
Resumerend:

06-03-‘17 Regio-avond Stichting Open Doors, spreekster Binal uit India 19.30 u. -22.00 u.
20-05-‘17 Open Doors Markt: Heel Zaamslag Bakt v.a. 13.00 u.
09-09-‘17 Women Walk for Women VII/ Focusland India v.a.13.00 u.
 
Met vriendelijke groeten,
 
De werkgroep Women Walk for Women.


 

terug
 
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 24-06-2018 om 10:00
meer details

Rondleiding ZAGRAS
datum en tijdstip 07-07-2018 om 13:30
meer details

Rondleiding ZAGRAS
datum en tijdstip 04-08-2018 om 13:30
meer details

 
Startzondag 2017


'Kerkproeverij' luidde het thema van de startzondag op 17 september. meer
 
Heel Zaamslag bakte

  meer
 
Welkom bij Inn gebed
Elke woensdagmiddag vanaf één uur tot ongeveer kwart voor twee is de kerk open. meer
 
Doopjurkententoonstelling
Inmiddels meer dan alleen maar een mooi scrabblewoord: doopjurkententoonstelling! meer
 
Stichting Present

'Makelaar in vrijwilligerswerk' noemt de Stichting Present zichzelf. 'Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden'.
  meer
 
Bewust beleven
U heeft ze misschien al gezien of meegenomen uit de kerk: de 'gekleurde brieven' met een toelichting op een aspect van de eredienst. Meer hierover vindt u hier.
 
Langs het kerkpad van mijn vader

Tentoonstelling 'Langs het kerkpad van mijn vader'. Wie heeft materiaal?
  meer
 
Reformatieherdenking
500 jaar Reformatie

Ook in ons dorp herdachten wij 500 jaar Reformatie meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.