Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Bijbelgesprekskring Bijbelgesprekskring

Deze kring heeft al jaren een vaste plaats in het gemeenteleven in Zaamslag. Dat betekent ook dat er sprake is van 'een vaste club'. Ook námens die vaste club mag ik een hartelijk welkom uitspreken aan wie overweegt om mee te doen. De Bijbelgesprekskring is er voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen. Er zijn geen leeftijdsgrenzen. Integendeel, we hopen op en mix van jong en oud.
Om ervoor te zorgen dat iedereen tussen de bijeenkomsten door ook thuis bezig kan zijn met het onderwerp, heb ik gekozen voor een boek. En om de kringen in de gemeente dit jaar ook een beetje te ‘stroomlijnen’ is de keuze gevallen op een schrijver van wie de Leeskring (zie hieronder) een ánder boek leest.
Op de Bijbelgesprekskring gaan we het tweede gedeelte van het boek
'Hoe God koning werd: De kerk van het evangelie herontdekt' lezen, geschreven door Tom Wright. In het ‘Woord vooraf’ schrijft hij:
In de kern van het christelijke geloof en de geloofspraktijk waarmee ik vertrouwd ben, schuilt een fundamenteel probleem (…): we zijn allemaal vergeten waar het in de vier evangeliën om gaat.
(…) De vraag is niet alleen maar: Kunnen we leren de evangeliën op een betere manier te interpreteren, meer in overeenstemming met wat de bedoeling is geweest van de oorspronkelijke schrijvers? De vraag is ook: Kunnen we zodoende een nieuwe visie op Gods missie in de wereld ontdekken in en door Jezus, en vervolgens – nu(!) – in en door zijn volgelingen?

De Bijbelgesprekskring komt bijeen op maandagavond van 19.45 uur tot 21.30 uur in gebouw 'De Rank'. Vanaf 19.30 uur is er koffie.
 
De volgende data zijn gepland:
18 september, 16 oktober en 13 november 2017 en
15 januari, 19 februari, 19 maart en 16 april 2018.
Op 14 mei 2018 wordt afgesloten met een filmavond die
voor iedereen vrij toegankelijk is.
 
De Bijbelgesprekskring wordt geleid door Ds. G. de Lang.

terug
 
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 24-06-2018 om 10:00
meer details

Rondleiding ZAGRAS
datum en tijdstip 07-07-2018 om 13:30
meer details

Rondleiding ZAGRAS
datum en tijdstip 04-08-2018 om 13:30
meer details

 
Startzondag 2017


'Kerkproeverij' luidde het thema van de startzondag op 17 september. meer
 
Heel Zaamslag bakte

  meer
 
Welkom bij Inn gebed
Elke woensdagmiddag vanaf één uur tot ongeveer kwart voor twee is de kerk open. meer
 
Doopjurkententoonstelling
Inmiddels meer dan alleen maar een mooi scrabblewoord: doopjurkententoonstelling! meer
 
Stichting Present

'Makelaar in vrijwilligerswerk' noemt de Stichting Present zichzelf. 'Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden'.
  meer
 
Bewust beleven
U heeft ze misschien al gezien of meegenomen uit de kerk: de 'gekleurde brieven' met een toelichting op een aspect van de eredienst. Meer hierover vindt u hier.
 
Langs het kerkpad van mijn vader

Tentoonstelling 'Langs het kerkpad van mijn vader'. Wie heeft materiaal?
  meer
 
Reformatieherdenking
500 jaar Reformatie

Ook in ons dorp herdachten wij 500 jaar Reformatie meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.