Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Startweekend 2016 Startweekend 2016

'Zullen we met zijn allen onder de stoelen kruipen als we straks thuiskomen?' zei iemand in de bus op de terugreis van het domein Puyenbroek in Wachtebeke. Inderdaad, het had iets van een schoolreisje. Alleen: hier gingen niet alleen kinderen mee, maar alle leefdtijden, van peuter tot bejaard.

De dag was begonnen met een feestelijke dienst, waarin de nieuwe dirigente van One People ons niet alleen leerde om in canon te zingen, maar ook op tijd te zitten of staan. Daarna koffie met koek in de kerktuin. 's Middags met zijn allen in de bus naar Wachtebeke. Daar een wandeling met voor de liefhebbers een puzzeltocht en vragen om over door te praten. De kinderen konden zich uitleven in de speeltuin.

Terug in ons dorp kropen we niet onder de stoelen, maar genoten we van een heerlijke maaltijd, bereid in verschillende keukens van ons dorp: ... heel Zaamslag kookte...

Deze stralende dag werd afgesloten waar hij was begonnen: met een vesper in onze kerk.

Na afloop maakten vele handen licht werk en was alles snel opgeruimd.
Eigenlijk was die dag al veel eerder begonnen, namelijk toen de vrijwillgersgroep de plannen maakte en uitwerkte. Dank aan ieder die zich heeft ingezet!

Een prachtige startzondag ligt inmiddels achter ons. Geen doel in zichzelf, maar het begin van tal van activiteiten in onze gemeente: de wekelijkse diensten, de catechese, het jeugdwerk, de verschillende kringen, werkgroepen en andere activiteiten. Wij hopen u/jou daar te kunnen begroeten. Meer daarover kunt u lezen in onze gemeentegids en natuurlijk hier op de website. 

Foto's? Die zijn er. U kunt ze hier bekijken.
 

terug
 
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 24-06-2018 om 10:00
meer details

Rondleiding ZAGRAS
datum en tijdstip 07-07-2018 om 13:30
meer details

Rondleiding ZAGRAS
datum en tijdstip 04-08-2018 om 13:30
meer details

 
Startzondag 2017


'Kerkproeverij' luidde het thema van de startzondag op 17 september. meer
 
Heel Zaamslag bakte

  meer
 
Welkom bij Inn gebed
Elke woensdagmiddag vanaf één uur tot ongeveer kwart voor twee is de kerk open. meer
 
Doopjurkententoonstelling
Inmiddels meer dan alleen maar een mooi scrabblewoord: doopjurkententoonstelling! meer
 
Stichting Present

'Makelaar in vrijwilligerswerk' noemt de Stichting Present zichzelf. 'Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden'.
  meer
 
Bewust beleven
U heeft ze misschien al gezien of meegenomen uit de kerk: de 'gekleurde brieven' met een toelichting op een aspect van de eredienst. Meer hierover vindt u hier.
 
Langs het kerkpad van mijn vader

Tentoonstelling 'Langs het kerkpad van mijn vader'. Wie heeft materiaal?
  meer
 
Reformatieherdenking
500 jaar Reformatie

Ook in ons dorp herdachten wij 500 jaar Reformatie meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.